A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Інтерв`ю Іваничівського селищного голови Лідії Томашевської виданню «Волинська газета»

Дата: 08.11.2021 17:19
Кількість переглядів: 913

Фото без опису

 

Інтерв`ю Іваничівського селищного голови Лідії Томашевської виданню «Волинська газета»

 

28 жовтня 2021 року громадсько-політичний тижневик «Волинська газета» опублікував інтерв’ю з Іваничівським селищним головою Лідією Томашевською, яке викликало широкий резонанс у жителів громади. На неодноразові проханння громадян на сайті селищної ради викладаємо головні питання і відповіді цього інтерв’ю.

« Ніколи не видаю бажане за дійсне!»

Таку відверту категоричність ми почули з вуст голови Іваничівської територіальної громади Лідії Томашевської, – пише "Волинська газета"

– Лідіє Михайлівно, це правда, що це взагалі перше інтерв`ю з моменту, коли Ви приступили до роботи на посаді селищного голови?

 – Так, істинна правда. Не даю нереальних обіцянок, щоб комусь сподобатися вже зараз, сьогодні. Мені часто дорікають, мовляв, чому не друкуюся у місцевій газеті «Колос», чому ще досі не виступила із підсумками «100 днів роботи», чому не відповідаю на інформаційні матеріали інтернет-видання «Буг» відносно критики стосовно мене? Знаєте, у суперечках, хаосі і безладі нічого путнього не створити. Вважаю, керуватися треба не політикою, а економікою. Це дасть можливість просто працювати і мати якийсь результат, ухвалювати важливі рішення, навести лад у фінансах, створити системну роботу в селищній раді. Тобто, треба працювати!

Переконана, що на рівні селищної ради ми не маємо права витрачати кошти бюджету на створення служби комунікацій, у тому числі - з засобами масової інформації. Це можуть дозволити собі міста Нововолинськ та Володимир-Волинський у нашому окрузі. Тому всіх журналістів та інших громадян запрошую на наш сайт Іваничівської селищної ради, там ви знайдете всю необхідну інформацію та навіть в онлайн-режимі побачите роботу місцевого ЦНАПУ.

– Які об’єкти нині вимагають до себе найпильнішої уваги та потребують найбільших капіталовкладень: освітні, соцкультпобуту чи дорожні?

– Звичайно, це ремонт дорожнього асфальтного покриття та утримання біло-щебеневих доріг. За рахунок місцевого бюджету вдалося провести частково ямковий ремонт частини вул. Грушевського, Валової, частково Дружби та Незалежності  в смт Іваничі шляхом проведення відкритих торгів. Наші села мають саме біло-щебеневі дороги, які потребують постійного щорічного грейдерування та підсипання. Такі роботи проведені в цьому році частково в селі Древині, Лугове, Іванівка, Мишів та на окремих вулицях самого селища. Селищною радою узгоджено з Службою місцевих автомобільних доріг у Волинській області проведення робіт із утримання біло-щебеневої автодороги з с. Мишів до с. Іванівка (грейдерування, підсипання щебнем). Службою місцевих автомобільних доріг замовлено проєктно-кошторисну документацію на проведення поточного ремонту дороги, яка пролягає вул. Львівською та  с. Долинка протяжністю 2.5 км. На даний момент проводяться тендерні закупівлі послуг загальною вартістю 4 млн. для проведення цих робіт в 2022 році. Завдяки ініціативі народного депутата України Ігоря Гузя Службою автомобільних доріг у Волинській області зроблено ремонт дороги на відрізку Благодатне – Іваничі, проведено тендерні закупівлі з капітального ремонту цієї ж дороги в смт Іваничі (вул. 8 Березня, район РТП) в сумі 98 млн грн, які будуть проведені навесні 2022 року. Дороги – це дорого, але вони повинні бути відремонтовані першочергово.

– Питання роботи фельдшерсько-акушерських пунктів не сходить зі шпальт засобів масової інформації, яка ситуація в Вашій первинці?

- Іваничівська громада має такі фельдшерсько-акушерські пункти: в селах  Іванівка,  Лугове, Мишів, Древині, Соснина, Менчичі та Долинка. Сімейні лікарі фактично свою діяльність забезпечують, працюючи безпоседньо з населенням через фельдшерів. Не можна сьогодні собі уявити, щоб  не працювали ФАП в с. Іванівка, Лугове, Древині, Менчичі, які не є центральними садибами старостинських округів. Основне завдання – забезпечити роботу фельдшерів у цих селах. З передачею «первинки» в Іваничівську громаду ми це вже почали робити, перші кошти вже виділені для погашення заборгованості перед фельдшерами щодо заробітної плати  та передбачено асигнування на утримання самих ФАПів.

(продовження буде)

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора