A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Шановні жителі Іваничівської громади! Бережіть природу!

Дата: 29.10.2021 18:44
Кількість переглядів: 1540

Фото без опису

Однією з найболючіших тем в громаді, та й в  країні загалом, є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі  мешканці на узбіччях доріг, ярах, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж в контейнер чи відвезти на сміттєзвалище. Хоча всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі стихійні смітники загрожують погіршенням екології. 

Прибирання стихійних сміттєзвалищ, які накопичуються роками,  є додатковим навантаженням на селищний бюджет та створенням фінансових проблем  для  ВУЖКГ смт Іваничі.

Нещодавно даному підприємству довелось проводити роботи по ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища  на території громади.  Комісією селищної ради виявлено велику кількість безхазяйних відходів поблизу паспортизованого сміттєзвалища в смт Іваничі. По даному факту була викликана поліція, яка зафіксувала даний факт. Працівники відділу земельних відносин, комунального майна та екології Іваничівської селищної ради провели заміри та встановили, що дана територія не є територією діючого сміттєзвалища, а перебуває в оренді ТзОВ «Біопротеін». Під час виїзду також було встановлено, що дані відходи належать компанії «Нова пошта». Це завдало додаткових витрат часу та коштів для ВУЖКГ смт Іваничі, яке було змушене перевезти дані відходи на територію діючого сміттєзвалища. З метою уникнення аналогічних фактів буде розглядатись можливість встановлення камер відео спостереження на даній ділянці.

Постійно діюча комісія з питань поводження з безхазяйними відходами на території Іваничівської селищної ради постійно здійснює виїзди по території громади під час яких обстежує територію селища та старостинських округів, виявляє факти захаращення території та наявність несанкціонованих сміттєзвалищ. На даний час у смт Іваничі та селах Мишівського старостинського округу укладено договори з населенням на вивіз сміття, відповідно до яких  ВУЖКГ смт Іваничі здійснює  вивезення сміття з населених пунктів. Це дає можливість кожному громадянину вивезти сміття,  при цьому не порушуючи законодавство.  

Під час виїзду комісія з питань поводження з безхазяйними відходами на території Іваничівської селищної ради фіксує випадки порушення Правил благоустрою населених пунктів та захаращення території сміттям і направляє  на розгляд адміністративної комісії селищної ради. Комісією встановлюються власники сміття, які власними силами зобов’язані  прибрати стихійне сміттєзвалище та понести відповідальність згідно чинного законодавства України.  Якщо власника сміття встановити не вдається, відповідальність    за наявність безхазяйних відходів несе власник  земельної ділянки, на якій дане сміттярозміщене.

Іваничівською селищною радою проведено ряд заходів щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. Силами ВУЖКГ смт Іваничі  та з залученням техніки приватних підприємців за кошти селищного бюджету було ліквідовано стихійні сміттєзвалища в смт Іваничі, та селах громади.  Таким чим вдалось вивезти «гори» сміття, які мешканці населених пунктів звозили протягом тривалого часу.

Інформуємо, що викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора