A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Іваничівська громада на фестивалі “Український коровай - сузір`я”

Дата: 27.09.2021 18:04
Кількість переглядів: 806

Фото без опису

26 вересня делегація Іваничівської  територіальної громади у складі заступника селищного голови Оксани Рубан і начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Алли Наумук, творчих  колективів  Комунального закладу «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради» взяли участь в яскравому, колоритному Чотирнадцятому фестивалі традиційної національної культури “Український коровай - сузір`я”, який  відбувся у древньому княжому місті Володимирі-Волинському в парку «Слов`янський». 

Розпочалося дійство зі святкової ходи  від Володимир-Волинської райдержадміністрації до місця основної локації у парку. За доброю українською традицією весільну процесію очолював дружба з короваєм та колона наречених. Пара наречених, яка представляла Іваничівську громаду, виділялася яскравими , автентичними народними костюмами. У ролі весільних музик був представлений колектив народної музики «Бужани» з Центру культури. 

Родзинкою фестивалю «Український коровай -сузір’я» стали роботи майстринь - коровайниць. Запашні, високі, гарно оформлені короваї Катерини Ткачук і Мар’яни Новачук з селища Іваничі ,  Ніни Романюк з Мишева, вражали своїми формами та майстерністю виконання. 

В кращих українських традиціях був оформлений етнографічний майданчик , де були використані старовинні рядна, вишиті рушники, посуд, яким користувалися у 60-70- х роках минулого століття жителі сіл Мишева, Древинь, Соснини, та який доповнювали експонати історичного музею та щедрий стіл з весільною солодкою випічкою.

Для дітей проводився майстер-клас з виготовлення весільної квітки. 

На виставці світлин  “Весілля моєї бабусі” та “В любові прожиті роки” були представлені фото подружніх пар нашої громади, які прожили в шлюбі 50 і більше років – подружжя Ніни та Володимира Данилюків, Антоніни та Івана Бурків, Ганни та Леонтія Макарових, Марії та Геннадія Чупахіних з селища Іваничі, Любові та Євгенія Мазурків з с. Древині, Ольги та Арсенія Філя з с. Мишева, Марії та Павла Остап’юків з с. Соснина. 

У концертній програмі фестивалю на головній сцені взяли участь колективи Центру - народний фольклорний колектив “Горлиця”, народний ансамбль народної музики“ Бужани” та зразковий танцювальний колектив “Прибужаночка”. 

Також на додатковій сцені колективи відтворили місцевий обряд “Читання корони”.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора