A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Зустріч-реквієм «Пам’ятаємо, не забудемо»

Дата: 12.09.2021 10:13
Кількість переглядів: 1262

Фото без опису

11 вересня в селищі  Іваничі, біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» відбулася зустріч-реквієм «Пам’ятаємо, не забудемо», з ініціативи громадської організації родин загиблих «Герої не вмирають» та матерів учасників АТО. 


Цей день об’єднав на території Іванич усі громади бувшого Іваничівського району. Прибули делегації із Павлівської, Поромівської, Литовезької територіальних громад, щоб віддати шану сім’ям та родинам загиблих воїнів на Сході країни. На зустрічі був присутній голова громадської організації загиблих родин “Незламні нововолинці”  Володимир Демчук. Також участь в урочистостях взяли начальник 3-го відділу Володимир-Волинського РТЦК та СП підполковник Олександр Полянко та  начальник відділу поліцейської діяльності №1 (селище Іваничі) Володимир-Волинського РВПГУНП у Волинській області майор поліції Сергій Головенко. Вшанували пам’ять члени родин загиблих військовослужбовців і учасників добровольчих формувань,  які  віддали своє життя на сході України, а також до заходів долучилися представники духовенства, влади та громадськості.


Захід розпочався з виконання гімну України, відбулася поминальна панахида за загиблими, яку відслужили митрофорний протоієрей, Благочинний Володимир-Волинської Єпархії, настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій та отець Василь.


Присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які полягли за Батьківщину.
Зі словами скорботи до родин загиблих воїнів звернулася голова Іваничівської селищної ради  Лідія Томашевська, яка  висловила підтримку та вдячність сім'ям та родинам загиблих захисників України.


 До всіх присутніх учасників заходу, звернулася мама загиблого Сергія Дармофала – голова ГО «Герої не вмирають!» Софія Дармофал, яка зворушливими словами виразила весь біль матерів, сини яких не повернулися зі сходу, хоча у них ще все життя було попереду, але вони першими пішли у бій з ворогом і віддали своє життя за Україну і за краще майбутнє її народу. Софія Дармофал також представила виставку робіт бійця «АЙДАРу»-Руслана Кашаюка, це портрети наших полеглих земляків Іваничівщини, які залишаться в нашій пам’яті назавжди.
На завершення зустрічі-реквієму організатори заходу та запрошені поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають». 


Після заходу відбулася зустріч селищного голови Лідії Томашевської з сім'ями та родинами загиблих воїнів, де було прийняте спільне рішення, щодо проведення урочистого заходу Дня Захисника України — 14 жовтня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора