A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Проведено  профілактичний захід

Дата: 08.09.2021 16:14
Кількість переглядів: 1063

Фото без описуНа виконання статті  53  Конституції України, листа Національної соціальної сервісної служби України  від 30 серпня 2021 року  №0000–0201-0/12973, з метою виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності, 07 вересня 2021 року проведено профілактичний рейд на території селища Іваничі, сіл Мишів та  Соснина.

У ході проведення заходу працівниками служби у справах дітей, відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я селищної ради   спільно з представником органів Національної поліції відвідано 25 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. З’ясовано, що усі діти, які знаходяться на контролі у службі у справах дітей приступили до навчання. Під час відвідувань сімей  особлива увага приділялась підготовці дітей до школи: забезпеченість підручниками, шкільним приладдям, наявність місця для підготовки домашніх завдань. Також, вивчено умови проживання дітей, з батьками проведено профілактично-роз'яснювальні бесіди щодо належного виконання батьківських обов'язків. 

За результатами інспектування сімей складено акти обстеження умов їх проживання. З метою попередження вилучення п’яти малолітніх дітей із біологічної родини, питання стану виконання батьківських обов’язків громадянином С. буде розглянуто на черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету селищної ради.

З керівниками навчальних закладів здійснюється звірка списків дітей шкільного віку. У разі виявлення дітей, які без поважних причин не приступили, або не залучені до навчального процесу, службою у справах дітей проводиться робота  щодо повернення таких дітей на навчання.

Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» буде проводитись впродовж вересня – жовтня поточного року, а заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора