A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Осучаснені приміщення КЗ «Іваничівський ліцей №1»  приємно вразили гостей закладу

Дата: 31.08.2021 18:30
Кількість переглядів: 2605

31 серпня 2021 року з ініціативи селищного голови Лідії Томашевської  депутати селищної ради, що є членами постійної комісії  з питань освіти, культури, молоді, охорони здоров’я, фізичної культури, спорту та соціального захисту населення та постійної  комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку, разом із заступником селищного голови з гуманітарних питань Оксаною Рубан, головою батьківського осередку  Наталією Генсецькою,  головою первинної профспілкової організації працівників освіти і науки Іваничівської селищної ради Ніною Лях,  в присутності головного редактора газети «Колос» Леона Кондратюка оглянули готовність приміщення КЗ «Іваничівський ліцей №1»  за адресою вул. Грушевського, 26 до нового навчального року.

 

Директор школи Марія Шевчик наголосила на тому, що педагогічний колектив КЗ «Іваничівський ліцей №1» неодноразово в попередні роки, після ліквідації Іваничівської спеціальної школи - інтернату, піднімав  питання перед  Іваничівською районною радою, селищною радою попереднього скликання про те, щоб відповідна рада прийняла у комунальну власність вивільнені приміщення ліквідованого закладу, що  дало б можливість перевести учнів 1-4 класів на однозмінне навчання та значно покращити умови  освітнього процесу і зменшити видатки на перевезення обідів.

 

З 2000 року учні початкових класів  Іваничівського ліцею №1 навчалися у пристосованому приміщенні колишнього гуртожитку за адресою вул.  Незалежності 12а, де були розміщені і кабінети автошколи.

 

Протягом 20 років, щороку, більше 120 учнів  2-3 класів навчалися в тісному приміщенні, де ширина коридорів  до 1,5 метра, класні кімнати  були тісні, рекреації відсутні як такі. Одна спортивна кімната площею 15кв.м не  могла забезпечити виконання навчального плану з фізичної культури (один клас мав займатися на вулиці).

 

Депутати селищної ради теперішнього скликання на сесії Іваничівської селищної ради звернулися до Волинської обласної ради з проханням передати  з обласної  комунальної  власності майно Затурцівської спеціальної школи – інтернату (колишньої Іваничівської школи- інтернату) у комунальну власність Іваничівської селищної ради .

 

Голова обласної  ради Григорій Недопад підтримав звернення селищного голови Лідії Томашевської  щодо передачі в комунальну власність селищної  ради приміщень за адресою смт Іваничі, вул.Грушевського, 26 для забезпечення організації освітнього процесу для учнів 1-4 класів КЗ «Іваничівський ліцей №1», яке знаходиться поряд з основним  приміщенням  ліцею.

 

На сьогодні приміщення за адресою вул.Грушевського, 26 перебуває в оперативному управлінні відділу освіти, культури, молоді та спорту Іваничівської селищної ради, який є розпорядником коштів. Сесійно передбачалися  кошти  для  проведення  поточного ремонту цих приміщень. Батьки учнів 1-4 класів, педагоги та дирекція ліцею активно включилися  в процес створення  належних умов навчання дітей  та дизайну приміщень школи.

 

Завдяки спільній праці вчителів початкових класів, технічного персоналу школи та батьків вдалося повністю змінити освітній простір та зробити його сучасним, який відповідає вимогам нової української школи.

 

Просторі приміщення змінили своє обличчя: створений новий дизайн коридорів, рекреацій, навчальних приміщень, встановлено сучасне LED освітлення.

 

Закуплені за кошти державного бюджету на умовах співфінансування з бюджету селищної ради сучасні меблі, які відповідають вимогам Санітарного регламенту, покращать умови навчання дітей.

 

Завдячуючи вчителям початкових класів нарешті учні отримали можливість проводити своє дозвілля в оновленій  актовій залі.

 

Наявність великої кількості вільних приміщень дала можливість облаштувати дві кімнати для груп продовженого дня, дві кімнати для занять фізичною культурою, зручну  простору роздягальню.

 

Нарешті вчителі початкових  класів мають свою учительську кімнату. Організація освітнього процесу в цьому приміщенні  дасть можливість облаштувати ресурсну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами.

 

Облаштовано приміщення для приймання  їжі школярами та роздаткова кімната, яка оснащена сучасним інвентарем та обладнанням, повністю поновлено столовий  посуд за рахунок коштів селищної ради.

 

Відвідавши Іваничівський ліцей №1, депутати та гості були приємно вражені тим об’ємом робіт, який вдалося провести в стислі терміни та просили селищного голову на урочистій лінійці Першого вересня висловити слова вдячності  колективу ліцею, а особливо батькам, які  своєю працею осучаснили старе приміщення, що стане зразком для створення нового освітнього простору іншими закладами освіти громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь