Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Вшанування пам’яті нашого земляка – Героя Валерія Янчука

Дата: 26.08.2021 16:41
Кількість переглядів: 775

Фото без описуСьогодні, 26 серпня, у сьому річницю з дня загибелі нашого земляка Валерія Янчука, відбулося вшанування пам’яті Героя та покладання квітів на могилу загиблого.

Представники  духовенства, влади, ГО «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини» хвилиною мовчання, молитвою та добрим словом згадали Героя,  що віддав своє життя за долю України і наше майбутнє, запалили лампадки та поклали квіти до могили Валерія.  

Митрофорні протоієреї, священники Свято-Покровського  храму отець Андрій та отець Василь відслужили літію за загиблим.  

Селищний голова Лідія Томашевська щиро подякувала за подвиг сина матері Любові Романюк.

Валерій Янчук народився в смт Іваничі. Закінчив місцеву школу. До лав Збройних сил України мобілізований у квітні 2014 року під час першої хвилі й скерований у 51-шу ОМБр. Спочатку перебував на Рівненщині й Миколаївщині. З кінця липня – в зоні АТО.

25 серпня 2014 року під час обстрілу с. Дзеркальне Донецької області отримав важке осколкове поранення легенів та печінки. Помер 26 серпня на операційному столі в Амвросіївській лікарні і був похований на місцевому кладовищі. Довгий час перебував у списку зниклих безвісти. У другій половині квітня 2015 року представники ГО «Союз «Народна пам’ять» вивезли тіло бійця у Дніпропетровськ для проведення судмедекспертизи.  Лише шоста експертиза ДНК  остаточно надала  рідним дозвіл поховати Валерія на Волині. Перепохований 2 вересня 2015 року в смт Іваничі.

Пам’ять  про Героя-земляка, що боронив кордони України, захищав наш суверенітет, нашу цілісність завжди житиме в серцях односельців.

Слава Героям! Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора