A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

ВІД ЗАКОНОДАВЧИХ ІНІЦІАТИВ – ДО ПРОБЛЕМ ОКРЕМИХ ГРОМАД: НА КООРДРАДІ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ОБГОВОРИЛИ НАЙАКТУАЛЬНІШЕ.

Дата: 17.08.2021 12:23
Кількість переглядів: 836

Фото без описуЗаступник селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан взяла участь у виїзному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради на базі Волинського обласного санаторію «Лісова Пісня». Відкриваючи зустріч голова обласної ради Григорій Недопад зазначив, що вже за традицією Коордрада – це не тільки майданчик для обговорення проблем, але й можливість напрацювати спільне бачення у їх вирішенні на рівні області та держави.

Про законодавчі ініціативи щодо захисту інтересів органів місцевого самоврядування, які відстоює Асоціація міст України, розповів її виконавчий директор Олександр Слобожан.     Експерти Міністерства розвитку громад та територій України надали інформацію про деталі підготовленої Загальнодержавної цільової соціальної програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки.

Директор управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко зазначив, що сьогодні держава гарантує хороші дотації для тих, хто вирощує більше 5 голів худоби та обробляє понад 20 га угідь. При цьому діють податкові пільги і офіційно зараховується трудовий стаж. Посадовець зауважив, що подібні програми державної підтримки діють для бджільництва, садівництва та ягідництва.

Представники територіальних громад отримали також методичні рекомендації щодо проведення в системі ПРОЗОРО земельних аукціонів, які невдовзі будуть обов’язковими при продажі чи оренді землі. Піднімалося й чимало питань у царині земельних відносин, які потребують вирішення на загальнодержавному рівні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора