A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Опалювальний сезон 2020-2021 років на контролі

Дата: 13.08.2021 12:06
Кількість переглядів: 984

Фото без описуСелищний голова Лідія Томашевська, працівники селищної ради зустрілись з директором ТОВ «Аванті-Девелопмент» Костянтином Богатовим та начальником виробничої дільниці котелень смт Іваничі ТОВ «Аванті-Девелопмент» Олегом  Новосадом з питань початку переговорної процедури по закупівлі теплової енергії для закладів освіти, культури та інших установ  селищної ради на опалювальний період  2021-2022 років.

 

Різкий ріст цін при тендерних закупівлях тепло- та енергоносіїв,  в тому числі щипи для забезпечення роботи твердопаливних котелень, може створити велике навантаження на бюджет селищної ради.

 

На початку року з метою економії коштів Іваничівською селищної радою прийняте рішення відновити роботу газової котельні в колишній школі-інтернаті, що дасть у разі її запуску можливість зекономити кошти, оскільки котельня була своєчасно модернізована та споживає малу кількість газу.

 

По мережі котельні, яка подає тепло для обігріву приміщень Центру культури, дозвілля та спорту селищної ради, Іваничівської публічної та дитячої бібліотеки, Інклюзивно-ресурсного центру та селищної ради, проводиться транспортування теплової енергії до приміщення Іваничівської державної податкової інспекції. Відстань цієї частини теплотраси складає 300 м., що призводить до значних втрат тепла при транспортуванні і ці затрати лягають на селищний бюджет.

 

Оскільки теплові лічильники не встановлювались попередньо на входах до опалювальних приміщень (встановлений лише один лічильник при виході із котельні), рахунки за опалення виставлялись податковій інспекції та селищній раді, виходячи з розрахунків по опалювальній площі приміщень, основний тягар затрат лягав на бюджет  селищної ради.

 

За підтримки депутатського  корпусу виділено кошти для співфінансування здіснення газифікації приміщення податкової інспекції, що дасть можливість припинити постачання тепла від ТОВ «Аванті-Девелопмент»  та законсервувати теплотрасу протяжністю 300 м, яка дає значні тепловтрати.

 

Селищною радою поставлено питання передачі ТОВ «Аванті-Девелопмент» від селищної ради тепломереж протяжністю 970 м., отриманих на баланс від Володимир-Волинської районної ради, якими транспортує теплову енергію ТОВ «Аванті-Девелопмент».

 

Станом на сьогодні заборгованість за постачання тепла КНП «Іваничівська багатопрофільна лікарня» складає 211 тис. грн., кошти в процесі перерахунку.   

Селищна рада увійде в опалювальний сезон 2021-2022 років без заборгованості.

 

При зустрічі обговорено ризики, які можуть виникнути при піднятті тарифів та намічені шляхи співпраці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора