A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Керівництво ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» незаконно зупинило роботу автобусної станції в смт Іваничі!

Дата: 13.08.2021 10:23
Кількість переглядів: 2116

Фото без опису

З ініціативи Іваничівського селищного голови Лілії Томашевської за участю заступника голови Володимир-Волинської райдержадміністрації Віктора Фіщука 12.08.2021 року в селищній раді відбулась робоча зустріч з питання незаконної зупинки роботи автобусної станції в смт Іваничі.

Із числа запрошених на зустріч прибули: начальник відділу поліцейської діяльності №1 (селище Іваничі) Володимир-Волинського РВП ГУ УНП у Волинській області Сергій Головенко, заступник начальника відділу поліцейської діяльності №1 (селище Іваничі) Володимир-Волинського РВП ГУ УНП у Волинській області Вадим Мельничук, поліцейський офіцер громади Володимир Семенюк, старший інспектор управління патрульної поліції (відділ безпеки дорожнього руху) у Волинській області Василь Шпак, інспектор управління патрульної поліції (відділ безпеки дорожнього руху) у Волинській області Євгеній Липницький, заступник начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншан Антонян, начальник Володимир-Волинської автостанції Анатолій Лах.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» (зі змінами) автостанції несуть відповідальність за невиконання правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. На території Волинської області державний контроль за діяльністю автостанцій та пасажирських перевезень здійснює управління патрульної поліції у Волинській області, управління Укртрансбезпеки у Волинській області, головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Згідно із зазначеною постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року №176  у разі закриття автостанції керівництво ПрАТ «ВОПАС» зобов’язане було ще у березні 2020 року письмово попередити Іваничівську райдержадміністрацію, Іваничівську селищну раду, управління транспорту та зв’язку Волинської облдержадміністрації, управління патрульної поліції у Волинській області, службу автомобільних доріг у Волинській області про закриття автостанції з метою забезпечення безпеки руху транспортних засобів та переміщення пасажирів по території автостанції.

Керівництво автостанції станом на сьогодні не надали жодного листа про офіційне закриття автостанції, хоча автостанція не функціонує ще з березня 2020 року. Введення у державі карантинних заходів у 2020 - 2021 роках не передбачало зупинки роботи автостанцій. Однак в порушення чинного законодавства керівництвом ПрАТ «ВОПАС» було зупинено роботу автостанції в смт Іваничі, тим самим створено незручності для жителів не тільки Іваничівської територіальної громади, а й інших громад району та області.

На автостанції відсутній графік  руху пасажирського транспорту, який має постійно оновлюватись. Також відсутні елементарні умови для очікування пасажирів як у приміщенні, так і на прилеглій території.

Безпосередню відповідальність згідно законодавства за якість та безпечність послуг, доступність, технічний та санітарно-гігієнічний стан споруд на території автостанції несе керівництво ПрАТ «ВОПАС».

На зустрічі заступник начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншан Антонян, старший інспектор управління патрульної поліції (відділ безпеки дорожнього руху) у Волинській області Василь Шпак, інспектор управління патрульної поліції (відділ безпеки дорожнього руху) у Волинській області Євгеній Липницький вказали на те, що з 2020 року  їхні служби не було проінформовано про закриття автостанції.

Присутній начальник Володимир-Волинської автостанції Анатолій Лах не зумів пояснити присутнім причини тривалої зупинки роботи автостанції та створення незручностей для пасажирів.

Селищним головою Лідією Томашевською на зустрічі з керівництвом управління доріг у Волинській області  у м.Луцьк ще у травні 2021 року піднято питання, чи повідомлялась служба зі сторони ПрАТ «ВОПАС» про закриття автостанції, яка не функціонує з березня 2020 року, та чи в проектно-кошторисній документації на відрізку дороги, яка буде проходити через смт Іваничі передбачено будівництво автопавільйонів та розробка схеми транспортного руху згідно із Правилами дорожнього руху в районі автостанції.

Станом на сьогодні, зі слів заступника начальника служби автомобільних доріг у Волинській області Ншана Антоняна, враховано пропозицію селищної ради та передбачено в проектно-кошторисній документації будівництво двох павільйонів для розміщення пасажирів та на наступний тиждень розпочнеться капітальний ремонт  дороги Нововолинськ-Іваничі-Павлівка на відрізку Благодатне- Іваничі.

В кінці серпня цього року розпочнуться тендерні процедури по капітальному ремонту дороги, яка проходить через смт Іваничі та у разі визнання переможця за сприятливих погодніх умов можуть розпочатись ремонтні роботи на відрізку вул. 8-го Березня та в районі колишнього РТП.

У підсумку зустрічі прийнято рішення рекомендувати Володимир-Волинській райдержадміністрації звернутись щодо здійснення перевірки діяльності автобусної станції в смт Іваничі та оцінки правомірності дій керівництвом ПрАТ «ВОПАС» по закриттю автостанції до департаменту інфраструктури Волинської облдержадміністрації, Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), управління патрульної поліції у Волинській області, головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Рекомендовано звернутись до ПрАТ «ВОПАС»  щодо надання підстав  припинення функціонування автостанції з березня 2020 року по даний час та надання заходів по забезпеченню умов перебування пасажирів, їх безпеки на території та в приміщенні автостанції.

У разі нереагування зі сторони ПрАТ «ВОПАС» щодо відновлення роботи автостанції та незабезпечення умов очікування пасажирів, відсутності інформаційних стендів з графіками руху пасажирського транспорту, органи влади будуть звертатись у Володимир-Волинську окружну  прокуратуру для прокурорського реагування щодо забезпечення виконання вимог чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень та роботи автостанції в смт Іваничі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора