Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Нововолинське відділення Володимир-Волинського районного відділу ДУ «Волинський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує !

Дата: 03.08.2021 15:03
Кількість переглядів: 767

Фото без опису

В Україні вже зареєстровано  випадки зараження  новим штамом коронавірусу  «Дельта» (1 хворий помер), котрий  є заразнішим за інші варіанти вірусу SARS-CoV-2. Цей штам уже поширився  у понад 100 країн і  поступово став  домінантним у світі.

Ліків від COVID-19 немає. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності. Єдиний спосіб захиститися від цього – вакцинація. Щеплення   значно знижує ризики тяжкого перебігу хвороби та смерті.

За даними епіднагляду, проведеному у Волинській області, за останніх три місяці 2021 року на  коронавірусну хворобу захворіло близько 5 тисяч осіб, із них понад 99% - це не щеплені особи. 200 осіб померло від цієї недуги, усі не вакциновані та відносились до групи ризику (старші 65 років та мали  супутні захворювання  серцево-судинної системи, хвороби дихальних шляхів,  онкологію, цукровий діабет і т. д.)

За даними епіднагляду, проведеному по Іваничівській громаді, за останніх 3 місяці 2021 року на  коронавірусну хворобу захворіло 59 осіб.  За цей же період померла 1 людина, усі не вакциновані та відносились до групи ризику.

В Україні відкрито вакцинацію для усіх категорій громадян! Ви можете записатися на вакцинацію від COVID-19 до зручного для вас пункту щеплення чи центру масової вакцинації або отримати щеплення в порядку живої черги.

Усі вакцини, що використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19. 

Нині на території громади працює пункт щеплення на базі Іваничівської АЗПСМ та 2 пункти щеплень на базі Павлівської та Поромівської амбулаторій, які працюють щоденно, у вихідні дні працює пункт щеплень Іваничівської амбулаторії де усі бажаючі особи можуть отримати щеплення в порядку живої черги або за попереднім записом.

  Вакцинація проводиться  усіма зареєстрованими в Україні вакцинами .            

     Організовані колективи  можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи, звернувшись в будь-який пункт  щеплення.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби! Імунопрофілактика залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань та смертей, а також боротьби з пандемією.

Людина, яка отримує щеплення, посилює свій та суспільний захист.

Тільки так населення знову зможе повернутись до звичного життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора