A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

ОГОЛОШЕННЯ! Повідомляємо про необхідність державної реєстрації права власності на земельні ділянки

Дата: 20.07.2021 15:28
Кількість переглядів: 879

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Відповідно до ч. 9, 10 ст. 791 Земельного кодексу України земельна ділянка може бути об’єктом цивільних прав виключно з моменту її формування (крім випадків суборенди, сервітуту щодо частин земельних ділянок) та державної реєстрації права власності на неї.

Формування земельної ділянки передбачає визначення її площі, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру з подальшим звернення до суб’єкта державної реєстрації (державний реєстратор, Центр надання адміністративних послуг) для проведення державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Згідно з ст. 125, 126 Земельного кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації права власності на земельну ділянку відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

З огляду на вищезазначене, повідомляємо про необхідність державної реєстрації права власності на земельні ділянки, які перебувають у користуванні та земельні ділянки, передані у приватну власність на підставі рішення органу місцевого самоврядування, державних актів про право власності на земельну ділянку, державних актів на право приватної власності на землю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора