A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Для проведення звірки даних щодо нерухомості можна звернутися до податкових органів за своєю податковою адресою

Дата: 16.06.2021 08:23
Кількість переглядів: 626

Фото без описуФізичні особи – власники декількох об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Відповідно до п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:

-об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

-розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

-права на користування пільгою із сплати податку;

-розміру ставки податку;

-нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

 

Волинські спрощенці спрямували до місцевих бюджетів понад 305 мільйонів гривень єдиного податку

 

За підсумками п’яти місяців 2021 року громади Волині отримали в розпорядження 305,7 мільйона гривень єдиного податку. Наразі внесок господарюючих суб’єктів-спрощенців до бюджетів громад перевищує минулорічні показники на 11,5 відсотка.

На території більшості територіальних одиниць області фіксують ріст сплати єдиного податку.

«Тривалий період карантинних обмежень не сприяв розвитку певних видів підприємницької діяльності. Тим не менше, в області зберігається загальна тенденція збільшення надходжень єдиного податку. Оскільки для громад цей податок – бюджетоутворюючий, органи місцевого самоврядування повинні бути максимально зацікавлені у створенні  комфортних умов для діяльності малого підприємництва. Зі свого боку податковому супроводу підприємців фахівці ДПС приділяють належну увагу, пропонуючи  сучасні електронні сервіси та якісну консультаційну допомогу«, - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня-травня поточного року юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 34 мільйони гривень, підприємці-спрощенці - 254 мільйони гривень єдиного податку.  Сільськогосподарські товаровиробники за цей час перерахували до бюджетів громад 17,9 мільйона гривень єдиного податку.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора