A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 08.06.2021 17:10
Кількість переглядів: 691

Фото без описуСьогодні, 08 червня 2021 року, заступник селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан провела чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на порядок денний якого винесено два питання:

 - про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав матері стосовно двох малолітніх;

 - про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. 

 

Організаційне забезпечення роботи комісії та підготовку документів здійснено  службою у справах дітей селищної  ради.

 

Відповідно до частин 4,5 статті 19 Сімейного кодексу України               «при розгляді судом спорів щодо … позбавлення … батьківських прав, обов’язковою є участь органу опіки та піклування. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи».

 

Ретельно вивчивши матеріали по першому питанню порядку денного, члени  комісії  взяли до уваги той факт, що гр. П. свідомо протягом останніх девяти років ухиляється від виконання батьківських обовязків: зловживає алкогольними напоями, не створює належних умов для проживання малолітніх дітей, не займається їх лікуванням. Членами комісії одноголосно прийнято рішення про  надання висновку щодо доцільності позбавлення  батьківських прав матері стосовно малолітніх дітей.

 

За результатами розгляду даного питання, комісією доручено службі у справах дітей селищної ради підготувати відповідний проект рішення на засідання виконавчого комітету селищної ради та проект висновку.

 

Окрім того, комісією було розглянуто та затверджено 2 індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора