A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Дата: 07.06.2021 14:21
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

На території Іваничівської громади розпочалися оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак».

Працівники поліції, в тому числі і дільничні офіцери поліції здійснюватимуть подворові обходи домогосподарств жителів громади та оглядатимуть їх щодо можливих незаконних посівів снотворного маку та конопель.

Адміністративна відповідальність

Незаконний посів та вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель в кількості до 10 рослин – підстава для притягнення по ст.106-2 КУпАП (штраф до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин).

Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та перероблювання, а також невжиття землекористувачами, землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку – підстава для притягнення по ст.106-1 КУпАП (штраф на громадян – до 510 гривень, а на посадових осіб до 1190 гривень).

Кримінальна відповідальність

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин - караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України).

Окрім того, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за наркозлочини, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель у кількості 500 і більше рослин – караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років (ч. 2 ст. 310 КК України).

Звертаємося до жителів Іваничівської територіальної громади дотримуватися чинного законодавства та у разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти за телефоном «102».

Виконавчий комітет селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора