A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Діти потребують захисту законних прав та інтересів

Дата: 28.05.2021 16:02
Кількість переглядів: 744

28 травня 2021 року  на території селища Іваничі та села Мишів начальником служби у справах дітей  селищної ради Жанною Гринюк  спільно з представниками органів Національної поліції Володимиром Семенюком та Іванною Атлас вивчено умови проживання дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт в  трьох сім’ях опікунів.  Встановлено, що статусні діти, які передані під опіку, забезпечені належними умовами утримання, залучені до навчання, перебувають під наглядом сімейного лікаря, отримують належні їм соціальні виплати.

В ході проведення рейду обстежено умови проживання 16 дітей, які проживають в 4-х сім’ях, де батьки зловживають алкогольними напоями, не забезпечують належних умов для проживання дітей. Встановлено, що в двох сім’ях батьки мали чітко виражені ознаки алкогольного сп’яніння.

В сім’ї гр. С., який самостійно виховує п’ятьох малолітніх дітей,  санітарний стан приміщення незадовільний, діти не мають належно облаштованих місць для сну та підготовки до уроків, відсутні іграшки, телевізор. Дитячий одяг брудний, взуття поношене та не відповідає порі року. Багатодітному батькові запропоновано шляхи вирішення  складних життєвих обставин. У разі відсутності співпраці з батьком щодо подолання сімейних та побутових труднощів, питання вирішення подальшої долі дітей  буде винесено на розгляд комісії з питань захисту прав дитини селищної ради.

Ще в одній сім’ї з’ясовано, що мати, маючи низький виховний потенціал,  не маючи навиків ведення домашнього господарства, не створила належних умов для  проживання трьох малолітніх дітей.

Усім  “горе” - батькам вказано на конкретні недоліки та визначено терміни для їх усунення, попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

За результатами проведення рейду, згідно вимог законодавства, складено відповідні документи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь