A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Вшанували пам’ять борців за волю України

Дата: 16.05.2021 14:05
Кількість переглядів: 1093

Фото без описуЩорічно у третю неділю травня в Україні вшановують пам’ять жертв політичних репресій.

В Іваничах  на місці, де  розташовувалася катівня НКВС,  височить  курган-могила, на якій встановлено та освячено пам’ятний хрест і  меморіальну плиту  борцям за волю України з поіменним списком загиблих, та меморіальну плиту на честь 60-річчя УПА.

Місцеві жителі, представники влади та духовенства зібралися біля пам’ятного знаку, щоб вшанувати пам’ять закатованих та загиблих вояків УПА, учасників національно-визвольних змагань.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих та закатованих.

Очолив панахиду за  убієнними Преосвященний Матфей, єпископ Володимир - Волинський і Турійський з участю настоятелів Свято-Покровського храму смт Іваничі, митрофорних протоієреїв отців Андрія та Василя.

Засвідчити  глибоку пошану загиблим борцям за волю України приїхав син закатованого повстанця, станичний УПА Микола Тимощук з міста Новий Розділ .

До присутніх звернулася селищний голова Лідія Томашевська, яка зазначила що незважаючи на всі репресії, окупації, голодомори, заслання український народ все вистраждав, вистояв та не зламався.

У цей день скорботно схиляємо голови на знак пам’яті про тих, хто загинув або постраждав внаслідок політичних репресій, вчинених комуністичним тоталітарним режимом на території України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора