A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

35-ті роковини катастрофи на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2021 17:07
Кількість переглядів: 1302

Фото без опису

26 квітня до 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС  у приміщенні Іваничівської публічної бібліотеки відбулася зустріч селищного голови Лідії Томашевської  та заступника селищного голови Оксани Рубан з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, що проживають на території громади.

Селищний голова звернулася до присутніх з теплими та щирими словами  вдячності за проявлений героїзм, мужність, самовідданість, наголосила на тому, що, рятуючи у далеких 1986-1989-х роках рідну землю, вони насправді зберегли весь світ від радіоактивної загрози.

О 12:00  учасники зустрічі взяли участь в загальноукраїнській акції - прослухали аудіоролик, який містить аудіохроніку розмови диспетчерів у перші хвилини після аварії на ЧАЕС та інформацію про її причини та наслідки, і вшанували пам’ять жертв катастрофи в  загальнонаціональній хвилині мовчання.

Лідія Томашевська та Оксана Рубан вручили учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Подяки Іваничівської селищної ради та подарункові сертифікати.

Спогадами про перебування в зоні радіоактивного забруднення в період ліквідації аварії в 1986 році поділився голова Іваничівської районної добровільної  організації «Спілка Чорнобиль» Володимир Міцюк.

Директор історичного музею  Лариса Куль ознайомила з  матеріалами фотодокументальної та книжкової  виставки «Чорнобиль, трагедія, пам’ять», яку організували працівники Іваничівської публічної бібліотеки, та подякувала присутнім ліквідаторам за надані фото та документи з особистих архівів.

Сердечні музичні вітання прозвучали для учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС від працівників Центру культури, дозвілля та спорту.

Чорнобиль – це наші біль і пам’ять, це трагедія, що вчить цінувати життя та робить нас мудрішими.

Пам’ятаймо  про загиблих героїв та шануймо учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які серед нас.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора