A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Депутати ініціюють – селищна рада реагує!

Дата: 15.04.2021 15:49
Кількість переглядів: 904

Фото без описуЗ ініціативи депутата селищної ради Емілії Левчук відбулася зустріч жителів с. Мишів по земельних питаннях. Громадяни вказували, що селищною радою було змінено межі пасовищ, а частина землі віддана під приватизацію протягом 2019-2020 років.

Рішенням сесії селищної ради від 23.12.2019 р. №46/3 «Про визначення місць для пасовищ та встановлення плати за користування ними» у с. Мишів  виділено дві земельні ділянки, які можуть використовуватися для випасання корів та інших свійських тварин: одна ділянка – площею 12 га (за колишнім колгоспним двором), друга ділянка – площею 9,3 га (колишній колгоспний сад). 

Ініціативна група, присутня на зустрічі, просить селищну раду створити громадські пасовища з метою їх узаконення та передбачити кошти на виготовлення відповідної документації. 

Жителі скаржилися на непридатність колгоспного саду для випасання корів. Селищний голова дала доручення виготовити проектно-кошторисну документацію, підготувати документи в облдержадміністрацію щодо можливості включення в перелік пасовищ, які потребують корінного покращення на умовах співфінансування обласного та місцевого бюджетів та провести ці роботи у 2021 році. 

Ініціативна група звернулася до селищного голови про те, що у 2019-2020 роках земельні наділи на пасовищах були віддані незаконно у приватну власність і що вони готові оскаржувати рішення сесій селищної ради, які прийняті по цих земельних ділянках. Селищний голова відповіла, що у разі їх звернення в органи суду Іваничівська селищна рада буде відповідачем і на прохання суду надасть усі документи для розгляду на судових засіданнях. 

Під час виїзду  проведена зустріч з власниками майнових паїв колишнього колгоспного двору в с. Мишів по виконанню доручень, даних за результатами виїздів у Мишівський старостинський округ у січні-лютому 2021 року щодо благоустрою, які повинні були забезпечити власники об’єктів на земельних ділянках під цими приміщеннями.

На виїзді були присутні селищний голова Лідія Томашевська, заступник селищного голови Віктор Березюк, начальник юридичного відділу Ігор Дицьо, начальник відділу земельних відносин, комунального майна та екології Лілія Брись, начальник Іваничівського ВУЖКГ Петро Крась, поліцейський офіцер громади Володимир Семенюк, депутат селищної ради Петро Лобаєвський. Відмічено, що власниками об’єктів проведено більшу частину роботи по благоустрою прилеглих територій. Однак, власники майна не забезпечили до 01.04.2021 р. оформлення правовстановлюючих документів щодо будівель та земельних ділянок. 

Було прийнято рішення повторного виїзду на наступному тижні начальника юридичного відділу Ігоря Дицьо, начальника відділу земельних відносин, комунального майна та екології Лілії Брись та поліцейського офіцера громади Володимира Семенюка з метою перевірки та подальшого винесення на розгляд адміністративної комісії селищної ради протоколів про порушення Правил благоустрою населених пунктів Іваничівської селищної ради. 

При виїзді буде визначено перелік будівель, на які не оформлені правовстановлюючі документи з подальшою процедурою  визнання  їх безгосподарськими. Якщо протягом року не буде представлено правовстановлюючих документів на майно, Іваничівська селищна рада  звертатиметься в органи суду про визнання цього майна як безгосподарське та  передачу його у комунальну власність селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора