Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Звернення до жителів Іваничівської громади

Дата: 09.04.2021 14:13
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

 

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 08.02.2021 № 22 «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об'єктів рослинного світу» повідомляємо жителів нашої громади про те, що у весняний період триває торгівля ранньоквітучих об'єктів рослинного світу, в тому числі рослин, які занесені до Червоної книги України, які є рідкісні і перебувають під загрозою зникнення: підсніжник білосніжний (звичайний), білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, черемша (цибуля ведмежа), конвалія звичайна.

 

У зв'язку з тим торгівля на ринках рослинами , занесеними у Червону книгу України , дикорослих рослин, у тому числі лікарськими рослинами -заборонена. Також, частиною 4 статті 9 Закону України «Про рослинний світ» торгівлю лікарськими і декоративними видами рослин та їх частинами (конвалія звичайна), зібраних в порядку загального користування -заборонено.

 

Відповідно за дане правопорушення передбачена адміністративна відповідальність частинами 1,2 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дане правопорушення тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу.

 

Виконавчий комітет Іваничівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора