A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

На засіданні виконавчого комітету встановлено тариф на послугу централізованого водопостачання для споживачів Мишівського та Соснинського старостинського округу

Дата: 25.03.2021 20:45
Кількість переглядів: 1203

Фото без опису25 березня відбулось засідання виконавчого комітету Іваничівської селищної ради. На засіданні виконкому були запрошені депутати Мишівського та Соснинського старостинського округу: Роман Чипинюк, Петро Лобаєвський, Наталія Мазурок, Надія Стежко.

Начальником Виробничого управління житлово-комунального господарства Петром Красем 24 лютого 2021 року надіслано клопотання про встановлення тарифу на послугу централізованого водопостачання для споживачів Мишівського та Соснинського старостинських округів, подано розрахунки повної планової собівартості послуги з централізованого водопостачання. При розгляді питання на виконкомі керівник ВУЖКГ Петро Крась доповів, що згідно рішення сесії Мишівської сільської ради від 23 грудня 2015 року №3/10 було встановлено тариф на водопостачання в розмірі 8,00 грн./м3.  Згідно рішення сесії Соснинської сільської ради від 30 січня 2015 року №34/12 було встановлено тариф на водопостачання в розмірі 5,00 грн./м3. Дані тарифи діють на території сіл Мишів та Соснина на сьогоднішній день. Рішенням виконавчого комітету  селищної ради від 30 травня 2019 року № 61 встановлено тариф на водопостачання для населення смт Іваничі в розмірі 13,06 грн./м3 .

При обговоренні запрошені депутати задавали питання керівнику ВУЖКГ Петру Красю щодо кількості абонентів на територіях сіл, розміру тарифу, порядку інформування споживачів про зміну цін/тарифів на комунальні послуги, на що Петро Крась відповів, що в тарифах у 2015 році не брались до уваги розрахунки складових тарифу, зокрема заробітної плати, яка діє на сьогоднішній день, затрат в теперішніх цінах на електроенергію та  паливно-мастильні матеріали.

Згідно акту перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Державної екологічної інспекції у Волинської області, яка проводилась з 18 по 31 жовтня 2019 року  було надано припис до 04 травня 2020 року облаштувати свердловини засобами вимірювання  об’єму видобутих підземних вод (водолічильниками), забезпечити ведення обліку забору, використання води та отримати дозвіл на спеціальне водокористування для свердловин в селах, що потребує значних матеріальних затрат.

Запрошені депутати погодились із викладеними аргументами щодо необхідності підняття розміру тарифу на водопостачання у згаданих селах та приведення їх до розміру діючого тарифу на території селища Іваничі.

 Підсумовуючи, члени виконкому прийняти рішення про встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання для споживачів Мишівського та Соснинського старостинського округу у розмірі 13,06 грн./м3. Даний тариф буде введено в дію з 16.04.2021 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора