A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Робоча зустріч з регіональними консультантами Асоціації міст України

Дата: 24.03.2021 09:26
Кількість переглядів: 728

Фото без опису23 березня  2021 року у сесійній залі Іваничівської селищної ради з ініціативи Волинського регіонального відділення Асоціації міст України відбулась робоча зустріч за участю селищного голови Лідії Томашевської, посадових осіб Іваничівської селищної ради і членів виконавчого комітету, голів постійних депутатських комісій.

 

Виконавчий директор Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яна Конопчук окреслила основні завдання та напрямки роботи Асоціації, в тому числі спрямовані на відстоювання інтересів громад-партнерів на законодавчому рівні.

Учасниками зустрічі піднято ряд актуальних питань в умовах процесу децентралізації та обговорено шляхи вирішення проблем, які виникають у різних сферах життєдіяльності громади.

 

Доктор політології, професор Волинського національного університету імені Лесі Українки, регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань – Валентин Малиновський окреслив основні законодавчі вимоги, які необхідно виконати органам місцевого самоврядування в умовах децентралізації. Валентин Ярославович акцентував увагу на Законопроекті щодо розвитку інституту старост, який готується на розгляд другого пленарного засідання Верховної Ради України та рекомендував селищному голові вносити кандидатури старост на розгляд сесії селищної ради згідно із вимогами цього нового законодавчого акту, після введення його в дію.

 

Регіональний консультант Асоціації міст України з комунікаційних питань Тамара Зубенко зазначила, як має проводитись інформаційна робота в громаді з метою отримання її жителями якісних інформаційних продуктів органу місцевого самоврядування.

 

В ході зустрічі регіональний консультант Асоціації міст України з бюджетних питань Василь Гром, який працює на Волині в межах проєкту «ПУЛЬС» за підтримки USAID, представив результати розробленого ним детального секторального аналізу власних доходів місцевих бюджетів територіальних громад області. На переконання Заслуженого економіста України, ця інформація допоможе громаді реалізувати заходи щодо розширення наявної бази оподаткування і суттєво збільшити  надходження до місцевого бюджету.

 

По завершенню зустрічі селищний голова Лідія Томашевська подякувала гостям та присутнім учасникам заходу за конструктивний діалог, вичерпні відповіді на надані питання та висловила побажання подальшої співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора