A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Вшанували пам'ять Героя України Сергія Байдовського

Дата: 20.02.2021 20:23
Кількість переглядів: 1404

Фото без описуНа шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні, серед яких і наш земляк Сергій Байдовський.

Сьогодні, 20 лютого, з метою гідного вшанування подвигу Героя України Сергія Байдовського та усіх Героїв Небесної Сотні в КЗЗСО «Соснинський ліцей  імені Сергія Байдовського» відбулась година пам’яті  «Ангели майдану», за участю  родини загиблого, керівництва Іваничівської селищної ради, вчителів школи.

Учні школи провели екскурсію для гостей в кімнаті – музеї Сергія Байдовського, де зберігаються його особисті речі.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять нашого земляка та поставили живі квіти до пам’ятної дошки Героя, яка розміщена на фасаді приміщення школи.

На екрані демонструвалися світлини, які нагадали присутнім про тяжкі нелюдські випробування, які випали на долю українців. Усі присутні в залі пройнялися поетичними рядками, піснями, присвяченими Героям Небесної Сотні, які виконували учні школи.

Опісля шкільного заходу рідні та близькі загиблого Героя Небесної Сотні, дирекція Соснинського ліцею імені Сергія Байдовського, керівництво Іваничівської селищної ради зібрались на кладовищі у селі Менчичі аби вшанувати світлу пам'ять нашого Героя.

Настоятель Свято-Миколаївського храму села Мишів, протоієрей Василь Мавдрик та настоятель Ризо-Положенського храму села Менчичі, протоієрей Володимир Прус відслужили панахиду за загиблим Героєм України Сергієм Байдовським. 

Подвиг Героїв Небесної Сотні неоцінений для України. Їхньою кров’ю вона омита. Нашим святим обов’язком є будувати ту державу, за яку вони загинули і пам’ятати їх подвиг.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора