A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Де в області можна безкоштовно здати ПЛР-тест

Дата: 09.02.2021 10:31
Кількість переглядів: 560

Фото без описуНа виконання Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 №157  від 17 грудня 2020 року, в закладах охорони здоров’я, що надають первинну, спеціалізовану амбулаторно-поліклінічну медичну допомогу в області облаштовано 80 пунктів забору біологічного матеріалу для ПЛР-досліджень (перелік та адреси пунктів додається).

 

БЕЗКОШТОВНОМУ тестуванню методом ПЛР на виявлення РНК SARS-CoV-2 підлягають наступні особи НЕ ЗАЛЕЖНО ВІД НАЯВНОСТІ У НИХ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО ВИБІР ЛІКАРЯ:

  • пацієнти, з підозрою на гостру респіраторну хворобу COVID-19;
  • хворі з ознаками  ГРВІ та грипу;
  • пацієнти з позагоспітальною пневмонією або тяжким гострим респіраторним синдромом;
  • контактні особи при появі симптомів, які не виключають COVID-19;
  • особи, у котрих  при проведенні дослідження методом ІФА  виявлено IgA, IgМ, Ig G до нового коронавірусу;
  • особи, з позитивним тестом на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що відповідають підозрілому або ймовірному випадку хвороби  COVID-19.

 

За місцем проживання/перебування проводиться забір біологічного матеріалу на ПЛР-тестування наступним категоріям осіб з підозрою на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та симптомами інших ГРВІ (не залежно від наявності у них декларацій):

  • діти до 10 років;
  • особи віком 65 років і старше;
  • особи з інвалідністю І та ІІ групи;
  • особи, що не можуть самостійно пересуватись

 

 

На сьогодні спроможність вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ України становить 2,5-3 тис. аналізів на добу.  Лабораторія працює щоденно, включаючи вихідні та святкові дні.

Результат дослідження надійде до закладу охорони здоров’я, який надсилав зразок, протягом 6-24 години від моменту поступлення матеріалу до лабораторії .

Від початку поширення COVID-19 на Волині, методом ПЛР проведено понад  141 тис. тестувань, 95% від усіх досліджень – обласним лабораторним центром.

Слід пам’ятати, що коронавірусна інфекція, грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекці (ГРВІ) на початку хвороби мають схожу клінічну картину. Тому так важливо диференціювати (виключати) захворювання особливо небезпечної інфекції  СOVID -19 серед всіх осіб з ознаками ГРВІ.

Зважайте на те, що навіть при легкому перебігу хвороби людина є джерелом інфекції та може інфікувати оточуючих.

 

Якщо Вам відмовлено у проведенні відбору біоматеріалу на ПЛР- дослідження або направляють у приватну лабораторію можете зателефонувати у Контакт-центр МОЗ України з питань коронавірусної інфекції за телефоном 0-800-60-20-19.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перелік пунктів забору біологічного матеріалу для проведення

 ПЛР-тестування

 

Адреса пункту забору біоматеріалу

 

  1.  

м. Нововолинськ, 5-й мікрорайон, 6

  1.  

м. Нововолинськ, пр. Перемоги, 7

  1.  

с. Поромів, вул. Сонячна, 9

  1.  

смт Іваничі, вул. Грушевського, 45, а також в  амбулаторіях загальної практики та сімейної медицини с. Старий Порицьк, Павлівка

 

Мапа пунктів тестування на COVID-19  МОЗ  17.01.2021

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiODMzYzdkMWUtMmE4Ny00MjQ3LWE4M2UtNDhhMjhmMDJhN2ViIiwidCI6IjY4OGJkYTk3LWZkNWMtNDM2Yy04N2JjLTQ4YWFkNGRkMDg0YyIsImMiOjl9&pageName=ReportSection

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора