Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Місцеві громади Волині торік отримали на 2,2 відсотка більше плати за землю

Дата: 21.01.2021 09:34
Кількість переглядів: 436

Фото без описуЗа підсумками 2020-го року громади Волині отримали 453,6 мільйона гривень плати за землю. Це 9,1 відсотка від загальної суми податкових надходжень місцевих бюджетів Волині.

Сума сплаченої юридичними особами та громадянами плати за землю на 2,2 відсотка перевищує показники 2019 року.

Ріст надходжень плати за землю зафіксовано серед юридичних та фізичних осіб. Тож у податковій службі краю відзначають результативний процес адміністрування плати за землю.

«Очевидно, що саме земельні ресурси залишаються надійним джерелом бюджетних надходжень громад Волині. Тому саме час керівникам органів місцевого самоврядування проаналізувати минулорічні фактичні надходження від плати за землю  та  можливі резерви бюджетних находжень у нинішньому фінансовому році. Стабільність надходжень плати за землю передбачає впорядковані та належним чином оформлені земельні відносини», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Початок року – сприятливий період для проведення роз’яснювальної роботи серед представників бізнесу та мешканців громад - платників земельного податку про обов’язок виконати податкові зобов’язання своєчасно, - звертають увагу в податковій службі краю.

Нагадаємо, що фізичні особи - власники  землі та землекористувачі зобов’язані перерахувати до бюджету земельний податок  у визначені законом терміни після отримання податкового повідомлення-рішення про нараховану суму податку від ДПС.

 

Пресслужба Головного управління

 ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора