A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Повідомлення про необхідність укладення договору про надання послуг з вивезення побутових відходів

Дата: 26.11.2020 15:36
Кількість переглядів: 636

Фото без опису

Повідомлення

про необхідність укладення договору про надання послуг з вивезення

побутових відходів

 Іваничівська селищна рада повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців територій населених пунктів Іваничівської селищної ради про необхідність укладення договорів на вивезення побутових відходів.

          Відповідно до частини 2 статті 35 -1 ЗУ «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані дотримуватись правил благоустрою територій населених пунктів.

Згідно з частиною 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до рішення  Іваничівської селищної ради № 53/16 від 26 червня 2020 року «Про затвердження Правил благоустрою населених пунктів Іваничівської селищної ради» (зі змінами) громадяни, підприємства, установи та організації у сфері благоустрою території ОТГ Іваничівської селищної ради зобов’язані укладати договори на вивезення побутових відходів (збирання, зберігання, перевезення, знешкодження, видалення і захоронення) згідно з вимогами чинного законодавства.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до протоколу конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Іваничівської селищної ради від 09 листопада 2020 року № 1  виконавцем послуг із збирання та вивезення побутових відходів на території Іваничівської селищної ради визначено Іваничівське ВУЖКГ.

Тому, селищна рада попереджає юридичних та фізичних осіб населених пунктів Іваничівської селищної ради щодо необхідності укладення договору із виконавцем послуг на вивіз побутових відходів.

Відсутність у фізичної особи, юридичної особи, підприємця договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою населених пунктів Іваничівської селищної ради та тягне за собою адміністративну відповідальність. 

Відповідно до статті 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти (850 грн.)  до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою населених пунктів Іваничівської селищної ради  уповноважені на те органи (особи) мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких до порушників буде відкриватись адміністративне провадження.

 Додатково інформуємо, що договір про надання послуг з вивезення побутових відходів можна укласти в приміщенні Іваничівського ВУЖКГ за адресою: Волинська область, Іваничівський район, смт Іваничі, вул. Залізнична, 41-б.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора