A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Живи та працюй в Україні легально

Дата: 01.10.2020 11:13
Кількість переглядів: 485

Фото без опису

В Іваничівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості триває інформаційна кампанія Живи та працюй в Україні легально. Днями тут був проведений семінар Ризики нелегальної трудової міграції із залученням соціальних партнерів. Основною метою заходу стало підвищення обізнаності безробітних щодо їх прав та гарантій в трудових відносинах, збільшення мотивації до легальної зайнятості, недопущення порушень з боку роботодавців.

Заступник директора Іваничівської районної філії ВОЦЗ Анна Жук

акцентувала увагу присутніх на безумовних перевагах легального працевлаштування:

-  наявність страхового стажу;

-  соціальні гарантії;

-  своєчасна та в повному обсязі виплачена заробітна плата;

-  підтверджений професійний досвід;

-  можливість захисту трудових прав в судових установах.

Анна Олександрівна наголосила, що пошук роботи зі службою зайнятості – це стовідсоткове належне оформлення трудових відносин.

Начальник відділу  “Іваничівського бюро правової допомоги” Надія Адамович  детально розповіла про діяльність бюро, окресливши, хто має право на безкоштовну правову допомогу. Також поінформувала, що  на ринку праці існують різні види шахрайства,  та надала вичерпну інформацію, як їх уникнути. Ознайомила з сучасними  проявами торгівлі людьми та наслідками нелегального працевлаштування за кордоном.

Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи №1 головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олег Тарадайко

ознайомив  із перевагами та порядком користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. Розповів про SMS-інформування та можливості отримання онлайн-довідок, про можливості контролю своєчасної сплати роботодавцями страхових внесків та розміру відрахувань, контролю загального періоду власного страхового стажу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора