A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Відзначення 159-ої річниці з дня перепоховання праху Тараса Шевченка та вшанування пам’яті загиблих під Волновахою.

Дата: 22.05.2020 12:53
Кількість переглядів: 947

22 травня біля пам'ятника Кобзарю у селищі Іваничі зібралися представники Іваничівської селищної ради, районної державної адміністрації, районної ради та духовенство аби віддати шану Тарасу Шевченку – Батьку української нації.

Як відомо, у 1861 році Тарас Григорович був похований у Санкт-Петербурзі. Згодом завдяки клопотанням друзів і шанувальників поета його перепоховали на Чернечій горі біля міста Канева. Володимир Сарабуна, Микола Смаль, Андрій Бадзюнь та настоятелі Свято-Покровського храму селища Іваничі митрофорні протоієреї отці Андрій та Василь поклали живі квіти до підніжжя пам'ятника Кобзарю.
Сьогоднішній захід – це данина пам'яті й пошани не тільки грандіозному таланту України, а ще й тим людям, які ініціювали перепоховання і таким чином повернули тіло поета на батьківщину. Такі заходи, як сьогоднішній, спонукають цікавитися та краще знати нашу історію, щоб бути вартими свого майбутнього.
Опісля представники влади біля пам’ятного знаку «Герої не вмирають» вшанували пам'ять наших земляків, що віддали свої життя за волю та незалежність України хвилиною мовчання та поклали живі квіти .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь