A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Про особливості  профорієнтаційної  роботи на 2020 рік  із школярами  загальноосвітніх шкіл

Дата: 19.02.2020 17:21
Кількість переглядів: 518

Про особливості  профорієнтаційної  роботи на 2020 рік  із школярами  загальноосвітніх шкіл району  вели бесіду із освітянами Іваничівської ОТГ в Іваничівській районній філії  Волинського обласного центру зайнятості.

Заступник директора  філії  Жук Ганна поділилась з присутніми з яскравими прикладами профорієнтаційних заходів  із школярами саме шкіл Іваничівської ОТГ протягом 2019 року. Зокрема, подякувала за активну участь  та підтримку педагогів у проведенні цікавих та змістовних профорієнтаційних уроків для розширення уявлення дітей про ринок праці сьогодення і близького майбутнього та світу професій в ньому. Підтримуючи тематику заходу начальник гуманітарного відділу Іваничівської ОТГ Світлана Король зазначила що найбільший  ефект і користь для школярів дають саме наглядні приклади тої чи іншої професії, спілкування з людьми, які досягли успіху у своїй професійній діяльності, що здійснюється під час економічних екскурсій на підприємства району. Майже кожен з учнів, мав має можливість відчути себе перукарем, візажистом, складальником меблів, пожежником, надавати екстренну медичну допомогу, реєструвати шлюб, побувати на судовому засіданні тощо.  Тому, як зауважила як Г.Жук, саме такий вид профорієнтаційних послуг як економічні екскурсії до роботодавців був і буде найбільшпопулярнішим  в роботі із школярами надалі. Підсумовуючи роботу минулих років спільно спланували профорієнтаційні заходи із освітянами та школярами на 2020рік.

Також директори шкіл та представники Іваничівської ОТГ мали  можливість ознайомитись з новими підходами, діджиталізацією послуг державної служби зайнятості з профорієнтації  та розвитку подальшої кар’єри молоді. А саме на єдиному соціальному середовищі зайнятості ДСЗ ?(https://www.dcz.gov.ua/) у рубриці «Громадянам» – «Професійна орієнтація» можна ознайомитися з профорієнтаційними послугами служби зайнятості, актуальними професіями, місцями, де можна отримати відповідну фахову освіту.

Завершили захід обговоренням очікуваних  змін протягом 2020 року у стані зайнятості в освітній сфері Іваничівської ОТГ у зв’язку з адміністративною та освітянською реформами Уряду України. Обговорено потребу  та пропозицію педагогічних кадрів ОТГ, можливість перекваліфікації, підвищення кваліфікації  та неформального профнавчання працівників шкіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь