A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

У Іваничівській районній філії Волинського  обласного центру зайнятості 4 лютого 2020 року відбувся семінар-навчання

Дата: 04.02.2020 16:57
Кількість переглядів: 523

Фото без опису

У Іваничівській районній філії Волинського  обласного центру зайнятості 4 лютого 2020 року відбувся семінар-навчання   для роботодавців на тему: «Легалізація трудових відносин».

   До участі в семінарі запрошено головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Тетяну Мельникову,керівника Бюро правової допомоги Надію Адамович та 23 роботодавці району.

    В ході семінару Тетяна Валеріївна приділила особливу увагу легалізації найманої праці та заробітної плати. Зокрема, нагадала про те, що працюючи без оформлення трудових відносин працівники практично не захищені від незаконного звільнення, можуть бути позбавлені права на відпочинок (надання відпустки, а в окремих випадках і її оплати), можуть бути, не відаючи того, залучені до шкідливих умов праці, або протипоказаних для їх здоров`я робіт без належних доплат чи компенсацій та інших гарантій, закріплених трудовим законодавством. Також, в разі порушення роботодавцем трудових прав, працівник, який отримує заробітну плату «в конверті» не зможе захистити свої права в судовому порядку без підтверджуючих документів про укладення трудового договору.

    Учасники семінару обговорили питання щодо застосування штрафних санкцій за недотримання мінімальних гарантій та вимог трудового законодавства, отримали роз’яснення з актуальних питань законодавства про працю та обговорили низку практичних аспектів нарахування заробітної плати працівникам. Директор філії Євгенія Домбровська зазначила, що легалізація робочих місць та своєчасна і повна сплата обов’язкових платежів, а також забезпечення персоналу гідною заробітною платою – це обов’язок кожного роботодавця.

   Алла Мадяр, заступник начальника відділу надання соціальних послуг, відзначила, що проведення подібних семінарів, сприяє підвищенню рівня правової освіти громадян і спонукає їх бути відповідальними та добросовісними перед собою, суспільством та державою. Також проінформувала  про комплекс послуг служби зайнятості для роботодавців, зокрема щодо компенсації єдиного внеску, робіт тимчасового характеру, можливості організації стажування на робочому місці.

  Надія Адамович, акцентувала увагу присутніх, що у своїй професійній діяльності потрібно керуватися та дотримуватися Кодексу закону про працю. Також розповіла присутнім про порядок оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівником, види трудових договорів, порядок їх укладення, головні складові елементи визначення трудового договору та про адміністративну відповідальність, передбачену за порушення роботодавцем законодавства про працю.

  Присутні роботодавці були активними, ставили безліч запитань та обговорювали приклади з досвіду власних трудових відносин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора