Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

В Іваничах біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 13:02
Кількість переглядів: 942

Фото без описуМинає шість років з часу трагічних подій, внаслідок яких загинуло та померло від важких ран більше ста учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. Ті доленосні події назавжди закарбувалися у наших серцях нестерпним болем.


Сьогодні, 20 лютого, у шосту річницю подій зими 2014 року, в смт Іваничі біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» зібрались представники влади, громадськість, небайдужі жителі селища, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.
Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто під кулі снайперів і спалахи вогню, відстоював найдорожче – наше життя та світле європейське майбутнє квітучої і незалежної України.
Літію за загиблими на Майдані відправили настоятелі Свято-Покровського храму митрофорні протоієреї отці Андрій та Василь. Чимало присутніх, схиливши голови, зі сльозами на очах згадували ті трагічні сторінки історії нашої країни, які, здавалося, були ще вчора.
Пережиті події на Майдані Незалежності в Києві, жахи протистоянь із силовиками, з хвилюванням в голосі, згадав учасник революції Гідності Віктор Вілентко.
На завершення заходу представники влади та громадськості поклали живі квіти до підніжжя пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають», пам’ятної стели Героям Небесної Сотні, Стели новітнім Героям, які загинули на сході України та Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському .
Подвиги Героїв Небесної Сотні – це та велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному світі. Це взірець патріотизму для кожної людини і громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора