A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

29 серпня – День пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2019 15:46
Кількість переглядів: 728

В Україні 29 серпня відзначають День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Таку пам’ятну дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський, про підписання документа глава держави поінформував під час урочистостей 24 серпня.


Саме 29 серпня 5 років тому розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.
З метою належного вшанування пам'яті полеглих воїнів України відбувся захід у селищі Іваничі на Меморіалі слави біля пам’ятної дошки загиблим під час проведення антитерористичної операції та Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському. Учасники дійства- представники органів влади, місцевого самоврядування, духовенство, громадськість, родини загиблих захисників, учасники АТО, небайдужі жителі селища помолилися за упокій загиблих захисників, згадали поіменно наших земляків, хто не повернувся додому живим. Селищний голова Федір Войтюк разом з усіма присутніми поклав квіти до пам’ятної дошки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь