A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Розпочалась робота над стратегією розвитку громади

Дата: 09.07.2019 15:26
Кількість переглядів: 932

Фото без опису

09.07.2019 року в приміщенні Іваничівської публічної бібліотеки  відбулося перше засідання стратегічного комітету. На цей захід  були запрошені представники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного   за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України,  Петро Гоцалюк та Анатолій Матвіюк.

Селищним головою Федором Войтюком   було підписане розпорядження про розробку стратегії та  створення   робочої групи, до якої увійшло понад 30 осіб, серед них - депутати, активісти, члени виконкому,  місцеві підприємці тощо.

Представники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування ознайомили присутніх із принципами стратегічного планування, перевагами та труднощами, які виникають в процесі розробки стратегії, підготовкою та організацією розробки стратегії розвитку.  Зокрема, найперше, що потрібно зробити - це вивчити громадську думку за допомогою анкетування. Тому на сьогоднішньому засіданні було затверджено анкети для опитування жителів громади та представників бізнесу.

Анкета міститиме запитання про економічні, демографічні, природні, географічні та соціальні показники ОТГ.

Радник з регіонального розвитку Волинського ЦРМС Петро Гоцалюк зауважив, що стратегія розвитку – це дуже важливий документ, який визначатиме пріоритетні напрямки розвитку громади.  Тому до його розробки необхідно залучити максимально можливе коло людей: представників громади, бізнесу, аби, врахувавши їхні пропозиції, думки, бачення, визначитися з пріоритетними напрямками розвитку нашої громади. Це дасть можливість створити реальний і соціально прийнятний план розвитку громади для успішної реалізації в життя його пунктів.  

За його словами,  стратегія розвитку - це суспільно узгоджене бачення майбутнього ОТГ, вона забезпечує прозору конкуренцію за місцеві ресурси, дає переваги при залученні інвестицій та підкреслює позитивний імідж громади.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора