A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Іваничівської селищної ради
Волинська область, Володимирcький район

Підтримка ОСББ в Іваничівській ОТГ

Дата: 15.04.2019 16:30
Кількість переглядів: 1036

Підтримка ОСББ в Іваничівській ОТГ

 

На території Іваничівської ОТГ знаходиться 49 багатоквартирних будинків, з них у 35 будинках було створено ОСББ. На сьогоднішній день Іваничівське ВУЖКГ обслуговує 14 багатоквартирних будинків, для яких, з 01.06.2018 року, діють тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Тариф для різних будинків різний, наприклад найменший становить 2,19 грн. за кв.м. для власників квартир в будинку №28 по вул.Незалежності, а найбільший – 7,35 грн. за кв.м. для власників квартир в будинку №17 по вул.Залізнична. У зв’язку із різними обставинами, такими як збільшення мінімальної заробітної плати, зростання вартості електроенергії, палива та мастильних матеріалів, інших будівельних матеріалів, а також у зв’язку із виникненням заборгованості зі сплати за комунальні послуги власниками квартир, Іваничівське ВУЖКГ недоотримало коштів та перебуває в критичному фінансовому стані. Коштів не вистачає навіть для виплати заробітної плати працівникам ВУЖКГ. Сьогодні гостро стоїть питання щодо проведення нових розрахунків тарифів, в тому числі і тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Підвищення тарифів завжди боляче впливає на жителів громади, які й так ледь «виживають» зі своїми малими зарплатами та пенсіями. При розрахунку тарифів враховується кількість споживачів послуги, тому зі збільшенням  кількості ОСББ, також зменшується кількість споживачів послуги у ВУЖКГ. Усе це веде до збільшення вартості даної послуги – здорожчання квартплати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Альтернативним варіантом утримання багатоквартирного будинку є створення ОСББ. Іваничівська селищна рада постійно працює в даному напрямку, приймає Програми підтримки ОСББ, проводить конкурси проектів громадських ініціатив, надає фінансову підтримку. Так уже проведено 5 конкурсів, серед яких переможцями стали – ОСББ «Надія», ОСББ «Княжий Вал», ОСББ «Наш дім - 34», ОСББ «Дружба - 16», ОСББ «Зразковий двір». Селищною радою профінансовано ініціативи цих ОСББ на загальну суму 55 000,00 грн. Відповідно до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Іваничівської селищної ради на 2019-2021 роки передбачено одноразове виділення коштів в сумі 10 000,00 грн. на фінансування потреб багатоквартирних будинків, в яких створюється ОСББ. Ці кошти надаються для ОСББ в період між створенням та отриманням на баланс будинку. Працівниками селищної ради постійно проводиться роз’яснювальна робота та надається методична допомога в створенні нових ОСББ.

 

    І хоча створення ОСББ – справа непроста, зате вигідна. Практика показує, що об’єднання співвласників – найкращий варіант наведення порядку у будинку.

Об’єднання мають на меті залучення громадян не тільки до участі у вирішенні питань впорядкування будинку та прибудинкової території, встановлення добросусідських відносин, а й повне самообслуговування та самофінансування житла. Вони самостійно розраховують розміри внесків членами ОСББ, здійснюють контроль за надходженням платежів мешканців, а також за раціональним використанням цих коштів.

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – це спосіб для власників житлових і нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку спільно володіти, користуватися, здійснювати управління будинком, а також утримувати свою власність у доброму стані.

      

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь